tisdag 9 oktober 2012

Sweet!

Det kommer ut en kokbok om dagen i Sverige. Det är mat och bakning i alla de former. Gemensamt för böckerna är att de förutom recept innehåller läckra bilder som får det vattnas i munnen.

Roy Fares blev utnämnd till årets konditor 2010. På lördagarna kan du se honom i tv-programmet Go'kväll i SVT, där han trollar fram vackra bakverk. Han är född i Libanon och uppväxt i Örebro där han utbildade sig till bagare/konditor. 2005 vann han SM-guld för unga bagare och samma år kom han på tredje plats i EM för unga bagare.
I höst ger han ut dessertboken Sweet! desserter och sötsaker där han har samlat drygt 50 av sina favoritrecept. De är uppdelade i kategorierna Middag, Fest, Kafferep och Mingel, vilket gör det lätt att hitta rätt bland recepten.
Roy Fares blandar enkla recept, som hemgjord nyponsoppa med mandelbiskvipinnar, med mer överdådiga som äppelpaj de luxe. Du hittar både klassiker och lite mer moderna bakverk. Inspirationen kommer från Sverige, Frankrike och USA. Bakverken på bilderna är läckra och proffsiga. Men Roy Fares skriver i förordet att det är valet av råvaror och att man gör desserten från grunden som är tricket bakom att få till en god dessert. Inte att den har hög svårighetsgrad. Beskrivningarna är tydliga och recepten är inte mer avancerade än att den vanlige hemmakocken klarar av dem.
Prova! Här är ett recept på päron- och mandelpaj ur boken, som du hittar på tasteline.se.

Finns boken att låna? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar