fredag 28 november 2014

En man och hans drömmar…

 
 
Är du sugen på att se ett animerat mästerverk? Om du är det ska du verkligen ge Det blåser upp en vind en chans. Det är en fantastisk historia om en pojke som drömmer om att bli pilot, men snart inser han sin begränsning och att drömmen inte kommer slå in. Han ger dock inte upp utan byter dröm. Han vill bli flygplansingenjör i stället. På sin väg mot drömmen och vuxenlivet möter han en ung kvinna som han vid första ögonkastet förälskar sig i. Deras vägar både korsas och skiljs snabbt. Han strävar efter att uppnå sin dröm och vägen dit är både brokig och utmanande. Kvinnan träder åter in i hans liv. Nu är frågan vilken dröm ska han välja kvinnan eller sitt yrke? Eller kan han välja båda?

Det blåser upp en vind från 2013 är ännu ett mästerverk från en av Japans största mangaregissörer Hayao Miyazaki. Detta är en gripande film med ett budskap om livet och drömmar. Det blåser upp en vind riktar sig till en bred publik oavsett om man är ett inbitet mangafan eller inte kommer man att gilla filmen.

Hayao Miyazaki har själv sagt att detta är hans sista film och för ett mangafan som jag gör det lite ont i filmhjärtat när man hör det. Miyazaki är bland annat känd för Spirited away, Det levande slottet och Prinsessan Mononoke. De filmerna är också värda att se. Alla hans filmer har en gemensam nämnare; ett bra hanverk. /Sandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar