torsdag 4 oktober 2012

Sjung med Sara! Popskiva för barn.

Bolibompas populära programledare Sara Edwardsson är bland annat känd som hjältinnan Supersnällasilversara i adventskalendern Superhjältejul. Hon har också haft ett allsångsprogram på SVT, Den flygande mattan, som riktat sig till hela familjen.

Dansbarn är Sara Edwardsson första album under eget namn. Hon har jobbat med barn-TV, barnteater och barnmusik i 15 år och gett ut skivor tillsammans med andra. Sara reagerade på att det är ont om dansmusik skriven för barn med texter på svenska som handlar om deras värld.
”Det är dags att de får sin egen popmusik! Bra dansgolvsdängor och lyssnarlåtar med bra budskap. Jag bestämde mig för att göra den här skivan när jag upptäckte att den här sortens musik inte finns, vilket, när man tänker efter är otroligt märkligt”, säger Sara.
På Dansbarn har hon skrivit både musik och text till alla låtar. Texterna handlar om att vara ett barn som står med ena benet på dagis och det andra i mellanstadiet. Inspirationen har hon hämtat bland annat från sina egna barn.

Dansbarn är en skiva för alla barn som vuxit ifrån låtar som "Ekorrn satt i granen". Det är glad popmusik och disco som svänger. Flera av låtarna har framförts i Flygande mattan, som "Vi flyger på en sång" och "Veckovisan".
Jag gillar Sara Edwardsson och hennes musik. Låna skivan och dansa tillsammans med barnen!

Finns skivan att låna? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar