torsdag 3 maj 2012

Photoshop-recept

Fotografering är en populär hobby, vare sig man har en lite bättre systemkamera eller som jag använder sin mobilkamera. Ibland behöver man redigera bilderna för att ta bort skavanker som röda ögon. Då kan man skaffa ett bildbehandlingsprogram. Det finns bra gratisprogram som du kan ladda ner från internet, som till exempel Irfanview. Vill du ett program med fler funktioner kan det löna sig att investera i ett bildbehandlingsprogram som Photoshop.
Den nyaste boken på biblioteket om bildbehandling heter Photoshop-recept: moderna effekter för dina bilder. Den är skriven av Sanna Lund, fotobloggare och lärare på Moderskeppet.se, en webbplats om bildbehandling med Adobe photoshop.
Boken innehåller enkla och tydliga beskrivningar på hur du kan arbeta med fotografierna om du har programmet. Du kan till exempel göra vackra svartvita foton av färgfoton, något som jag tycker kan bli väldigt vackert. Du kan lägga till olika effekter som ljuseffekter eller göra bilderna vackert korniga. Photoshop ger enorma möjligheter till bildbehandling. Testa och se vad du kan göra med dina foton!
Boken är skriven för CS5. Den är testad för CS4 och fungerar för alla senare varianter, och såväl den svenska som engelska versionen av programmet.

Finns boken att låna? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar