torsdag 24 maj 2012

Nyfixat. 57 projekt för dig som gillar återbruk!

Gillar du att leta saker på loppis och second hand-butiker som Myrorna? Eller har du redan överfullt i förråden och funderar på vad du ska göra med gamla möbler och trasigt husgeråd?
Nyfixat. 57 projekt för dig som gillar återbruk är skriven av inredaren Ann Sjöstedt och stylisten Marit G Engstedt. De vill ge läsaren inspiration att titta på begagnade saker med nya ögon och hitta nya användningsområden. Bort med "slit-och-släng" och in med mer "ta-tillvara-tänk"!
I boken ger de tydliga, handfasta beskrivningar på hur man kan göra om och förnya gamla slitna saker. En gammal väggklocka som slutat fungera kan bli ett fint väggskåp, sy förkläden av gamla dukar, gör om trasmattan till hängmatta eller använd kaffekoppar som miniblomkrukor.
Elva kända formgivare visar upp var sitt projekt och berättar om vad de letar efter på Myrorna. Dessutom får man veta lite om second hand-butiken Myrornas historia och hur de arbetar.
Nyfixat är en rolig och tankeväckande bok med mycket kreativitet mellan pärmarna. Jag får flera idéer när jag tittar i boken, mycket är enkelt att göra och resultatet blir fint!

Finns boken att låna? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar