tisdag 8 maj 2012

Vintagebröllop

Ska du stå brud i sommar? Om du letar efter den perfekta brudklänningen kan du få inspiration av att titta i Vintagebröllop: mode och stilar under 100 år.
Boken berättar bröllopsmodets historia och visar foton på underbara klänningar i olika stilar, från tidigt 1900-tal till dagens design. De mest berömda brudarna från olika decennier finns med, som Jackie Kennedy och prinsessan Diana.
Brudklänningen är ett plagg med stort symbolvärde. Den ska bäras en enda gång under en ceremoni som fortfarande betraktas som en viktig övergångsrit, grundad på gamla trosföreställningar och kulturbetingade förväntningar.
En brudklänning behöver inte vara nytillverkad, man kan lika gärna satsa på att hitta en vacker vintageklänning. En originalklänning från 50-talet är ofta sydd av ett finare tyg och med ett bättre hantverk än dagens nya plagg. Dessutom är en vintagebrudklänning unik! Till mitt eget bröllop valde jag att bära min mammas brudklänning från 1961, en hellång sidenklänning i samma stil som Hagaprinsessan Birgittas klänning. Ett val jag inte ångrar.

För den som vill ha ett tidstypiskt temabröllop finns sist i boken en inspirationsdel med tips om stil, mat, dekor med mera.

Finns boken att låna? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar