torsdag 10 maj 2012

Mrs Angels tårtbageri

De stora ögonblicken i livet vill man fira med en tårta!
Om man bor i Kigali i Rwanda beställer man gärna sin tårta från Mrs Angel Tungaraza. Hon har ett litet och personligt tårtbageri hemma i köket i det internationella lägenhetskomplexet. Här bor de amerikanska volontärerna som vill göra gott efter folkmordet, den japanske gästarbetaren som firar allt och längtar hem till sin familj och den muslimska familjen vars dotter håller på att bli stor. Hit kommer tonåriga Jeanne d'Arc för att tjäna lite pengar - och många kunder som vill beställa tårtor.

Mrs Angels tårtbageri är en bok för dig som älskar Damernas detektivbyrå! Den påminner mycket om McCall Smiths böcker om den kvinnliga detektiven, men innehåller inte några brott eller detektiver. Handlingen utspelas i Rwanda ett drygt decennium efter folkmordet. Mrs Angel är klok och medmänsklig och har ett stort, varmt hjärta. Hon hjälper människor att lösa problem av olika slag, gärna över en kopp te.
Det är en underhållande och charmig berättelse, där man lära känna både människorna och landet. Man känner hettan i solen och dammet i luften. Och man blir dessutom sugen på att äta lite tårta!

Mrs Angels tårtbageri är Gaile Parkins debutroman. Hon har tidigare skrivit barnböcker och skolböcker. Gaile Parkins är född och uppvuxen i Zimbabwe och har bland annat arbetat som volontär i Rwanda.

Finns boken att låna? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar