onsdag 24 augusti 2011

Barcelona: berättelser från Katalonien

Barcelona är ett omtyckt resmål. Tusentals svenskar reser varje år till Spaniens självstyrande region Katalonien och dess huvudstad. Här finns kultur, sol och bad och restauranger med fantastisk mat. Många berömda personer har levt, älskat, hatat eller flytt staden, som konstnärerna Salvador Dali och Pablo Picasso. Arkitekten Antoni Gaudi har skapat byggnader som hör till det mest säregna i den moderna byggnadskonsten. Jag har ännu inte varit där, men hoppas få komma dit någon gång.
I boken Barcelona: berättelser från Katalonien berättar författaren Patricio Salinas Agurto om sitt Barcelona.
Agurto har valt att berätta om ett Barcelona och Katalonien som ligger långt från turiststråkens tapasbarer och sandstränder. Bland annat berättar han om danssalongen La Paloma och attentatet mot operan Liceu och om svenskarna som reste till Arbetarolympiaden i Barcelona 1936. Det är många händelser och livsöden som bidrar till myterna om regionen.
Boken innehåller många fina fotografier. Efter varje kapitel finns korta beskrivningar för hur man tar sig via tunnelbana till de platser som beskrivits. Barcelona: berättelser från Katalonien är ett bra val för den som vill uppleva ett annorlunda Barcelona.

Finns boken att låna? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar