torsdag 1 september 2011

Rolig bok om kommunslogans!

De flesta av Sveriges 290 kommuner använder en slogan för att marknadsföra sig själva. Denna slogan ska vara en slagkraftig mening, som på ett roligt, positivt och lockande sätt beskriver kommunen.
Dessa kommunslogans blir tyvärr inte alltid så lyckade. Detta trots att kommunens skarpaste marknadsföringshjärnor använts.
I stället blir resultatet ofta ganska töntigt och svårbegripligt.

Idén till den här boken fick författarna Svante Ekberg, David Rune och Daniel Kouthoofd när de passerade Fagersta och såg skylten "Här får du livstid". Hur tänkte de ansvariga där egentligen? Författarna blev nyfikna på hur dessa slogans kommer till, och beslöt sig för att undersöka saken lite närmare.
I boken"Var femte invånare är en häst" får vi veta historierna bakom t ex "Här mås i Mönsterås" och varför Vännäs kallar sig för "Nordens Venedig". Vet ni vilken kommun som bokens titel hänsyftar på? Om ni läser boken får ni svaret...
Författarna har intervjuat massor av kommunpolitiker och kommunanställda, och lyckas i boken få fram många underhållande historier hur det gått till bakom kulisserna när besluten fattats om kommunernas slogans.
Det finns även ett avsnitt om Arboga , där kommunens marknadsförare Tobias Gillberg är intervjuad.
Den här boken är nog inte tänkt att läsas i ett streck från pärm till pärm.
Njut i stället ett stycke då och då. Jag kan garantera att du har en underhållande stund framför dig, som kommer ge dig några glada skratt!
Vill du läsa "Var femte invånare är en häst"? Titta här om den finns att låna.

Det finns också en blogg där man utvecklat ämnet ännu lite mera.
http://varfemteinvanarearenhast.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar