onsdag 20 april 2011

"Döden på en blek häst" av Amanda Hellberg







Amanda Hellbergs första roman, "Styggelsen" kom ut 2008, och fick ganska mycket uppmärksamhet. Den gav henne t ex en nominering till Borås Tidnings debutantpris 2009.
Hennes andra roman "Döden på en vit häst" börjar med att en kvinna mördas i den engelska kuststaden Brighton. Liket är en svensk medelålders kvinna som heter Birgitta, som under många år försörjt sig som prostituerad.

När polisen kontaktar hennes anhöriga i Sverige, kommer den sorgliga familjehistorien fram i ljuset. För tio år sedan, när dottern Maja just fyllt tio år, övergav Birgitta familjen utan ett ord till förklaring.

På tio år har familjen inte fått veta något om hennes öde. Inte förrän polisen ringer och berättar att hon hittats död i Brighton.

Dottern Maja är just på väg till England. Hon har fått stipendium för att gå en kurs i narrativ illustration på ett college i Oxford. Väl på plats kan hon inte låta bli att forska vidare i vad som hänt hennes mamma.
Dottern Maja har vissa gåvor, precis som sin mamma. Hon ser, hör och känner andeväsen som rör sig i vår sinnevärld. När Maja är på plats i Oxford tar mamman kontakt från andra sidan.
Hon vill att Maja ska finna hennes mördare...

Detta är en annorlunda bok, ganska kuslig stundvis, men inte för ryslig.
En mysrysare i gammal god brittisk spänningstradition a la Morden i Midsomer.

Vill du läsa boken ? Kolla här om den finns att låna?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar