torsdag 21 april 2011

Snurran på dagis


Eva Bergström och Annika Samuelsson är författarduon bakom en underbar serie bilderböcker om kattungen Snurran. Det är en liten kaxig kattjej som vet vad hon vill. Hon är ganska odräglig och i värsta trotsåldern.
I den nya boken Snurran på dagis handlar det om kompiskonflikter. Snurran är osams med sin bästa kompis Saltis. De slåss om nästan allt. Det blir inte roligt att vara på dagis när det är så, det tycker varken fröknarna eller de andra barnen. De försöker medla men misslyckas. Sussi, Pussi och Tussi gråter och vill sluta på dagis. Fröken Majsan är helt förtvivlad. Nu slutar det lyckligt, Snurran och Saltis hittar en stor, spännande gren och plötsligt är konflikten glömd. De kommer på att det är tråkigt att vara osams och börjar leka.
När jag frågade min 5-åring om han kände igen sig, nickade han.
Det är härliga bilder i boken och den har en underfundig text som är skriven helt ur Snurrans perspektiv. Som förälder drar man på munnen och känner sig nöjd med de kloka slutorden: "Det är roligt att leka. Särskilt med sin bästa kompis. Kom ihåg det."

Boken passar barn i tre- till sexårsåldern. Finns den inne? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar