onsdag 6 april 2011

Leni blir en bebis - en bok om att få syskon

Nu har det kommit en ny bok om Leni, en liten tjej i 3-4-årsåldern. Den förra boken heter Leni sockerhjärta och handlar om att Leni inte vill vara liten och bli gulligullad av tanterna. I den nya boken, Leni blir en bebis, har Leni fått en lillebror och drabbats av syskonavundsjuka. Plötsligt vill Leni också bli buren och påklädd, precis som en bebis!

"Först är allt som vanligt. Leni ligger i sin säng och lillebror Sigge ligger i sin spjälsäng. Men allting är inte som det brukar. Någonting har hänt. Plötsligt vet Leni vad det är som har hänt. Hon har blivit en bebis förstås! Nu kan inte Leni klä på sig, eller kissa på toaletten eller gå själv ... Konstigt, tycker pappa, du ser inte alls ut som Sigge. - Men jag är en bebis, säger Leni.Fast det syns inte, det bara känns."
Men när en tant kallar Leni för bebis, då får det vara nog!

Leni blir en bebis är en härlig bok om trotsåldern. Emma Adbåge är en av Sveriges bästa barnboksillustratörer. Hon har skapat ett småbarnshem med leksaker överallt och smulor på bordet. Som småbarnsförälder känner jag igen mig! Det är färgglatt och fullt med små detaljer att upptäcka och prata om när man läser boken tillsammans. Som vuxen tycker jag också att det är roligt med alla retrodetaljer i inredningen.

Finns boken inne? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar