måndag 6 juni 2011

Prinsessans rockband!

Nu har det kommit en ny bilderbok om Prinsessan, en orädd tjej som tar kommandot och klurar ut lösningar på olika problem. Hon är en bra kvinnlig förebild. Prinsessan sätter sig inga killar på!
Prinsessans rockband är den sjätte boken om den handlingskraftiga hjältinnan. Författare och illustratör är Per Gustavsson.
En gång hade Prinsessan ett rockband som turnerade land och rike runt. Nu har hon blivit ombedd att sätta ihop bandet igen. Det lades ner eftersom draken/trummisen eldade upp både instrument och publik när han blev exalterad. Prinsessan beslutar sig för att leta upp sina forna bandkamrater – trollkarlen, Prinsen, skelettet. Och så draken. Om Prinsessans rockband ska återuppstå måste dock problemet med draken lösas. Men prinsessor är ju fiffiga...
Berättelsen innehåller inte så mycket action. Det är mysigt och lagom spännande att få se hur hon löser problemet med draken. Jag tycker nog att de tidigare böckerna om Prinsessan är bättre, men sonen gillar boken och vi läser den om och om igen!
Som bonus innehåller boken också en CD med poppiga prinsess-sånger! Texterna står med sist i boken.

Finns boken inne? Klicka här!

2 kommentarer:

  1. Och det viktiga är ju att sonen gillar boken, eller hur :-)

    Hoppas ni är nöjda med musiken också!

    SvaraRadera
  2. Hej!

    ja, vi är nöjda med musiken! Skivan har spelats flera gånger!

    SvaraRadera