söndag 17 oktober 2010

Sagan om den lilla farbrorn

”Det var en gång en liten farbror. Det var en mycket ensam liten farbror. Ingen brydde sig om honom fast han var snäll. De tyckte han var för liten. Och så tyckte de han såg för dum ut.”
Så börjar Sagan om den lilla farbrorn, Barbro Lindgrens omtyckta barnboksklassiker som äntligen kommit nytryck. Eva Eriksson har gjort helt nya illustrationer i färg. Den här boken är en favorit och det är roligt att förlaget har velat ge ut den igen.

Den lilla farbrorn vill så gärna ha en vän, men ingen bryr sig eller ser honom. Så en dag kommer en hund förbi som blir hans vän. Farbrorn är så glad och lycklig. Men efter ett tag dyker det upp en liten flicka som hunden blir förtjust i. Han har bara ögon för henne. Ska den lilla farbrorn bli ensam igen? Nej, så klart inte, boken slutar med att alla tre blir goda vänner!

Sagan om den lilla farbrorn är en underbar berättelse om ensamhet och vänskap, sorg och lycka. Den handlar om att ha dåligt självförtroende och hur man blir vänner och tar hand om varandra. Den är sorglig och rörande, men det lyckliga slutet värmer! Jag tror att många nya barn kommer att vilja höra sagan om den lilla farbrorn om och om igen.

För barn från 4 år och uppåt.

Finns boken inne? Titta här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar