torsdag 21 oktober 2010

Fantastiska bilder av Lennart Nilsson

Lennart Nilsson, född 1922, är fotografen vars bilder blivit uppmärksammade över hela världen. Han är en banbrytare inom den medicinska fotografin och har blivit mest känd för sina bilder av fostrets olika utvecklingsstadier. Till exempel de underbara bilderna i boken Ett barn blir till, som visar det lilla ofödda barnet i sin mammans mage.
Lennart Nilsson började sin yrkeskarriär som reportagefotograf och fotojournalist för bland annat bildtidskrifterna Se och Life.

Bildverket Jag vill göra det osynliga synligt innehåller fotografier tagna från 1950-talet och framåt. Här får vi se Lennart Nilssons bilder utanför den mänskliga kroppen. Det vill säga bilder på växter och djur. Bland annat visas hans bilder av olika livsformer i havet, fossila blommor,växternas befruktningsprocess, myrors liv samt embryon och foster i djurvärlden.

Det är fantastiska foton, vackra som konstverk. Det är fascinerande att bläddra i boken och titta på närbilder på växter och djur. Se till exempel myggan som suger blod medan kroppen färgas röd, eller mikroorganismer i jorden.
Alla fotografierna bildar tillsammans en berättelse om själva livet.
Finns boken inne? Titta här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar