måndag 2 juli 2012

Barclays senaste - en isande thriller!

Linwood Barclay är en kanadensisk thrillerförfattare som snabbt blivit populär bland svenska läsare av spänningsromaner. Hittills har fyra av hans böcker kommit ut på svenska.
Alla böckerna är välskrivna med trovärdiga intriger, och dessutom är de otroligt spännande!
Böckerna är realistiska och vardagsförankrade, vilket gör dem än mer skrämmande.
Här är det inte fråga om gangsterbrottlighet, eller andra maffiametoder.
I stället utsätts huvudpersonerna för sådant som skulle kunna hända vem som helst av oss, t ex att någon vi älskar försvinner spårlöst.
Den första boken, "Utan ett ord", kom 2007. Det är en fullständigt gastkramande historia som handlar om en tonårsdotter som grälar med sina föräldrar. Hon får utegångsförbud, men rymmer i alla fall hemifrån. När hon senare kommer tillbaka hem upptäcker hon att huset är tomt.
Föräldrar och syskon är försvunna, och ingenting finns kvar som förklarar vad som hänt dem. 
Tjugo år senare påverkas dottern fortfarande av det som hände. Hon tar hjälp av en privatdetektiv för att försöka få svar på alla sina frågor. Hans sökande leder plötsligt åt ett väldigt oväntat håll...

I den senaste boken, "Vilseledd", handlar det också om ett försvinnande.
David och hans familj har planerat en härlig helgutflykt på ett nöjesfält, men glädjen tar snabbt slut när hans fru oförklarligt försvinner. Inga spår finns heller kvar att hon någonsin varit på nöjesfältet...
Polisen tror att David mördat sin fru. Under utredningens gång kommer allt mer fram som pekar ut David som den skyldige. Det verkar som någon har planterat ut bevis mot David.
Men det kan väl inte vara hans fru som gjort det? Hur väl känner han henne egentligen efter fem års äktenskap?
Barclays böcker är alla underhållande semesterläsning. Låna dem gärna på biblioteket!
Titta här i katalogen vilka som finns inne just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar