tisdag 31 juli 2012

Hotell Marigold

Hotell Marigold är en charmig feel good-film med några av de bästa äldre engelska skådespelarna. I rollistan hittar du bland andra Judi Dench, Maggie Smith, Tom Wilkinson och Bill Nighy.
Filmen handlar om sju pensionärer som av olika anledningar vill byta sin trista tillvaro i England mot ett mer guldkantat liv i Indien. De har fått en reklambroschyr om det fantastiska hotell Marigold i Jaipur, där de för en billig penning ska kunna leva flott och utan bekymmer. Förväntningarna är höga, singlarna Norman och Madge drömmer om romantik, den livströtte Graham vill hitta sin förlorade kärlek och den fördomsfulla Muriel ska operera sin höftled.
Det visar sig att hotellet är fallfärdigt och inte det minsta lyxigt. Omställningen till livet i Indien med dess kryddstarka mat, larm och kaos blir en kulturkrock för vissa. Andra lever upp och tar chansen att skapa en ny tillvaro.

Hotell Marigold innehåller humor, romantik och konflikter, allt kryddat med lite sentimentalitet. Den har beskrivits som en pensionärsfilm, men jag tycker att den passar alla som passerat 25!
Se den och njut att de fantastiska skådespelarna och det vackra Indien!

DVD, 1 timme och 59 minuter. Barntillåten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar