tisdag 10 juli 2012

Superstark. Lättlästa fakta för barn

När man precis har lärt sig läsa, är det viktigt att böckernas text inte är för svår.
På biblioteket hittar du böcker som är anpassade för nybörjarläsaren. Det finns tre svårighetsnivåer: Extra lätt att läsa, Lätt att läsa samt Lite mer att läsa. På den enklaste nivån har böckerna mycket bilder och enkla, korta texter tryckta med stora bokstäver.
I lätt att läsa-serien ingår också Lätt att läsa. Fakta. De här böckerna har lite svårare texter och passar bra för vetgiriga barn från 6 till 9 år. I serien finns böcker om rymden, snabbhet, styrka, riddarborgar och tiden.
Jag har precis läst boken Superstark av Dan Höijer. Den innehåller roliga och spännande fakta om starka människor och galna styrkerekord. I boken berättas om en av världens starkaste män, Magnus Samuelsson, och om armbryterskan Heidi Andersson från Ensamheten i Lappland. Vi får också veta lite om grekiska boxare, fuskande starka män, asagudar och starka myror.

Det är intressant och får barnen att fundera kring vad styrka egentligen är. Vilka fördelar finns det med att vara stark och vilka är nackdelarna? Tänk på myran som lyfta 50 gånger sin egen vikt!
Boken har roliga illustrationer av serietecknaren Per Demervall .

Finns boken att låna? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar