tisdag 17 juli 2012

Häxans tid

Följer du liksom jag den isländska deckaren Häxans tid på SVT1? Nu är det bara ett avsnitt kvar och jag väntar med spänning på upplösningen.
I centrum står den medelålders journalisten Einar. Han har blivit förflyttad till Kvällpostens nya redaktion i den avsides liggande byn Akureyti. Det är vinter, blåsigt och kallt. Den lilla redaktionen bestående av Einar och en fotograf tycks inte ha mycket att göra. Men det visar sig att Einar har fel.
Den unge skådespelaren Skarphedinn försvinner under mystiska omständigheter dagen före premiären på pjäsen han har huvudrollen i. Samtidigt omkommer en kvinna under en forsränning. Hennes gamla mamma kontaktar Einar och menar att dotterns död inte var en olycka.
Einar anar oråd och bestämmer sig för att söka efter sanningen. Hans eftersökningar tar honom till samhällets mörkare sidor. Men det är många som inte tycker om att Einar skriver om organiserad brottslighet och politiska maktspel.

Tv-serien bygger på boken med samma titel av den isländske författaren Arni Thorarinsson. Den utsågs 2005 till bästa isländska kriminalroman.Om du inte har sett serien på tv, rekommenderar jag dig att läsa boken! Klicka här för att se om den finns inne!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar