fredag 29 juni 2012

Huvudjägarna - norsk spänning

Häromdagen var den norske författaren Jo Nesbö sommarvärd i radions Sommar på P1. Nesbö är i Sverige mest känd för sina populära thrillers om polismannen Harry Hole. Han har även skrivit barnböcker.
I vintras kom filmatiseringen av hans fristående thriller Huvudjägarna. Den handlar om Roger Brown, framgångsrik headhunter i Oslo. Roger är bara 1.68 lång, vilket ger honom mindervärdeskomplex. Det kompenserar han med en vacker och lång hustru och tjusig villa. Men Roger har ekonomiska bekymmer. Pengarna vill inte räcka till det luxulösa liv han och hustrun lever, därför är Roger konsttjuv vid sidan om. Han stjäl från de personer som han rekryterar till olika företag. Men en dag går det snett...

Huvudjägarna är spännande, en riktig nagelbitare. När Roger stjäl dansken Clas Greves Rubens-talva begår han ett allvarligt misstag och måste fly för sitt liv. Dansken är en grym motståndare som inte tänker låta Roger komma undan. Det blir en rafflande jakt i högt tempo genom hela Norge. Filmen innehåller också en del humor, bland annat finns en scen från ett utedass som jag inte glömmer i första taget.
Huvudjägarna är en välgjord thriller med mycket bra skådespelare. Man känner sympati för den stackars småfifflaren Roger och håller tummarna för att han ska klara sig.
Aksel Hennie från bland annat Max Manus spelar Roger och Nicolaj Coster-Waldau från Game of thrones spelar Clas Greve.

Filmen innehåller en del våldsamma scener, därför är det 15-årsgräns.
DVD, 1 timme, 36 minuter. Finns filmen inne? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar