söndag 31 juli 2011

Fint deckarpris till Roslund och Hellström

Författarduon Anders Roslund och Börge Hellström har tilldelats det ansedda priset International dagger av den brittiska deckarakademin Crime writer´s association för deckaren Tre sekunder.
Boken kom 2009 och blev då utsedd till Årets bästa svenska kriminalroman av Svenska Deckarakademin.
Tre sekunder är Roslund & Hellströms femte deckare om kriminalkommissarie Ewert Grens. Ett polskt maffiasyndikat kontrollerar narkotikamarknaden i Stockholm. Mänskliga kurirer smugglar in amfetamin och andra droger. På fängelserna arbetar man sedan länge med infiltratörer och polismyndigheterna använder samma metoder. En man som kallas Paula spelar ett farligt dubbelspel. På uppdrag av polisen jobbar han undercover på ett av Sveriges tyngsta fängelser, samtidigt som han har ett hemligt uppdrag av maffian. Paula står ensam mellan två motståndare som båda gör vad som helst för att nå sina mål. I det ögonblick Paula avslöjas blir han lika farlig för båda sidor. Han vet att det tar exakt tre sekunder att dö.
Tre sekunder fick strålande recensioner när den kom och har gjort fått beröm av amerikanska kritiker.
Roslund & Hellström står i en klass för sig. … så infernaliskt skickligt och engagerat att jag sträckläser deras nya bok på nästan 600 sidor. … Slutet är hisnande och överraskande.”
skrev Ingalill Mosander i Aftonbladet.
Planer finns på att göra Hollywoodfilm av boken.

Tre sekunder finns både som tryckt bok och som ljudbok.
Finns boken inne? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar