onsdag 6 juli 2011

Svenska kakor och desserter

Baka kan man göra året om. I boken Svenska kakor och desserter har Malin Landqvist samlat recept på kakor och efterrätter. Det är klassiker från de fyra årstiderna, som vårens semlor, en härligt somrig jordgubbstårta, höstens ugnsbakade kaneläpplen och julens pepparkaksbak och saffransbullar.
När jag tittar i boken på alla läckra fotografier blir jag jättesugen på att sätta igång att baka! Så här års är det fullt av bär i trädgårdarna, jordgubbar, hallon, vinbär som man kan använda till härliga desserter och pajer.
Det är över 80 recept i boken. De flesta är tydliga och enkla att följa, några är lite mer komplicerade. Många kaksorter känner man igen från välkända bakböcker som Sju sorter kakor, som till exempel schackrutor, nöttoppar och vaniljhorn. Malin Landqvist ger också nya tolkningar av klassiska recept och tipsar om moderna smaksättare. Vad sägs om saffranssnurror med citron eller mjuk pepparkaka med apelsinmarmelad? Det finns också med några invandrade klassiker som brownies och cheesecake.
Malin Landqvist har i många år arbetat med att förnya det klassiska svenska köket och är återkommande matskribent i tidskriften Vi.

Finns boken att låna? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar