tisdag 5 juli 2011

00-talets bästa låtar


Vilka poplåtar var absolut bäst under 2000-talets första decennium? Det är lite för tidigt att svara på detta än, det brukar behövas längre tidsavstånd för att man ska kunna avgöra en sådan sak. I 00-talet - de bästa låtarna har redaktörerna samlat ett antal låtar som de gissar kommer att bli framtida klassiker. Vi kommer i alla fall, som man skriver i boken, att minnas 00-talet som det årtionde då musiken blev mer tillgänglig med hjälp av datorn och mobilen.
00-talet är åren mellan 2000 och 2009, men även några låtar från 2010 har fått ingå i samlingen. Boken innehåller ett 80-tal sånger med melodistämma, text och ackord.
De låtar som valts ut känner nog alla igen. De är insjungna av bland annat Duffy, The Ark, Robbie Williams, Westlife, Celine Dion, Alicia Keys, Britney Spears, James Blunt, Kelly Clarkson, Carola, Sonja Aldén, Måns Zelmerlöw, Amy Winehouse och Red Hot Chili Peppers.
Några av mina favoriter som finns med är Håkan Hellströms Känn ingen sorg för mig Göteborg, Robyns Dancing on my own och Coldplays Viva la vida. Jag tror att det är sånger som kommer att finnas med i framtida best of-samlingar, men vem vet?

Finns boken att låna? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar