måndag 27 juni 2011

Trassel - rolig barnfilm

Filmen Trassel bygger på bröderna Grimms saga om Rapunsel, flickan med det långa håret som satt inspärrad i ett torn. Det är Disney som står bakom filmen och de har gjort om sagan efter eget huvud. Resultatet är en charmig film som riktar sig till de lite yngre barnen.
Filmen börjar med att drottningen är svårt sjuk innan Rapunsel ska födas. Hon får dricka en magisk dryck, vars kraft överförs till Rapunsel som får ett magiskt gyllene hår. Men en häxa rövar bort det lilla barnet och spärrar in henne i ett torn. Häxan har upptäckt att hårets kraft kan hålla henne evigt ung.
Rapunsel växer upp och tror att häxan är hennes mamma. Hon vet ingenting om världen utanför. När hon fyller 18 år vill hon lämna tornet men får inte. Då dyker tjuven Flynn Ryder upp på flykt undan rättvisan. Rapunsel ser sin chans att ta sig ut med hans hjälp. De flyr och får uppleva ett riktigt äventyr. Häxan försöker förstås stoppa dem - och andra hinder de stöter på på vägen är den tjuriga vakthästen Maximus, kungens soldater och så Flynns egna kumpaner som han lurat på stöldgodset.
Trassel innehåller mycket humor, action och naturligtvis ett lyckligt slut. Det är kul att Rapunsel får vara lite tuff och hennes lilla kameleont charmade mig totalt. Den är väldigt snyggt dataanimerat och innehåller också fina sångnummer.
Se Trassel tillsammans hela familjen! Både barn och vuxna har garanterat roligt under tiden filmen varar.

DVD 1 timme, 36 minuter. Tillåten från 7 år.
Finns filmen inne? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar