tisdag 14 juni 2011

Gör din egen korv!

Efter surdegstrenden kommer nu en trend med hemmagjord korv. Tillverka korven själv och du vet precis vad den innehåller! Att göra egen korv är inte komplicerat, men lite omständligt. Man lyckas bäst om man är förberedd och noggrann.
Kristofer Franzén är forskare inom datateknik och har ett stort matintresse och kunskap om korv. Han har en gård där han föder upp grisar och höns och planerar för egen charkproduktion och en gårdsbutik.
I boken Korv : redskap/råvaror/teknik lär Kristofer Franzén ut hur korvstoppningsprocessen går till. Boken redogör för den utrustning som behövs och med text och fotografier beskrivs tydligt hur man ska göra. Franzén talar om hur viktigt det är med hygien och varför temperaturen påverkar korvens konsistens.
Här finns recept på bland annat salsiccia, chorizo och ölkorv, smaksatta med salvia, citron eller svamp. Det finns också recept på de bästa tillbehören: potatispurén, rotfrukterna, salladerna med olika baljväxter och naturligtvis den egna senapen och korvbrödet.

Korv är en riktigt bra handbok. Låna den och stoppa din egen korv!
Finns den inne? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar