söndag 5 juni 2011

Ny bok om Hotell Gyllene knorren: Den vilda jakten på dårpippin

När man ska åka långt med barn i bil, kan ljudböcker vara väldigt bra att ha till hands. Min son uppslukades helt av den nya boken om Hotell Gyllene knorren och resan gick mycket snabbare och lättare. Inte ett enda "är vi inte framme snart?" så länge boken varade.
Den vilda jakten på dårpippin är den åttonde boken om familjen Rantanen. Förra årets julkalender byggde på den första boken i serien och handlade om hur familjen köpte hotellet och flyttade till Östra glesbygden. Familjen består av mamma Ritva, pappa Roger, tonårsdottern Isadora och lillebror Ingo.
I Den vilda jakten på dårpippin är problemet det vanliga, det kommer inga gäster till hotellet. Av en slump upptäcker Ingo att hans minigris Pyret kan låta precis som "den sydbengaliska snårpiparen" en extremt sällsynt fågel. Då får mamma och pappa den ljusa idén att försöka locka till sig ornitologer från när och fjärran för att fylla sina tomma rum. Mängder av fågelskådare kommer till trakten för att få sitt livs upplevelse. Problemet är bara att det inte finns någon sydbengalisk snårpipare. Det blir bråda dagar för Ingo och Pyret...
Man behöver inte ha läst alla böcker i serien för att ha behållning av historien, det går lätt att hänga med ändå. Det är roligt och spännande för både stora och små. Boken passar för barn från 5 år och uppåt.
Författare är Måns Gahrton och Johan Unenge. Boken finns givetvis även som vanlig tryckt bok. Ljudboken är inläst av Sissela Kyle.

Finns boken/ljudboken inne? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar