tisdag 28 juni 2011

Downton Abbey!

Missade du den brittiska dramaserien Downton Abbey som visades på lördagskvällarna i våras? Nu får du chansen att se alla avsnitt i ett svep. Vi har köpt hela säsong 1 på DVD!
Serien handlar om den aristokratiska familjen Crawley och deras tjänstefolk. Den utspelar sig på Downton Abbey, earlen av Granthams gods, mellan 1912 och 1914 och ger en vältecknad bild av det edvardianska England.

När Titanic sjunker efter kollisionen med ett isberg 1912 drabbas många människor. På godset Downton Abbey får olyckan oanade konsekvenser, när det visar sig att två av släkten Granthams huvudarvingarna omkommit.
Vem ska nu ärva det magnifika godset? Earlen har bara döttrar, vilka enligt testamentet inte kan ärva. Ett giftemål var planerat mellan en av de omkomna släktingarna och earlens äldsta dotter för att på så sätt behålla pengarna och godset inom familjen. Då dyker Matthew upp, en avlägsen kusin som till med själv tjänar sitt dagliga levebröd. Matthew är advokat och bor med sin mamma i Manchester. Alltså inte alls vad familjen räknat med.
Handlingen pågår fram till att första världskrigets bryter ut 1914. Det slutar med en riktig cliffhanger och en fortsättning kommer längre fram.
Under seriens gång lär man känna ett femtontal personer, såväl där nere bland butlers, kökspersonal och pigor som uppe i salongerna. Alla med sina tillkortakommanden och drömmar.
I Downton Abbey medverkar flera utmärkta skådespelare, till exempel är Dame Maggie Smith alldeles bedårande maffig i rollen som släktens grand old lady, the countess Violet – elak och bördsstolt.
Om du tyckte om serien Upstairs/Downstairs på 70-talet, kommer du att gilla Downton Abbey!
DVD, 6 timmar.
Finns filmen inne? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar