måndag 25 juni 2012

Smultrongården - livets goda i bokform

I sommar ska jag åka till Smultrongården! Gården ligger i Södra Dylta, inte så långt från Frövi, och har en gång varit gästgiveri. Den ägs sedan 2004 av Eva Eriksson med familj.
I huset från 1700-talet driver de café och livsstilsbutik. Hela familjen är engagerad i Smultrongården och deltar i allt från matlagning till renovering.
Alldeles nyligen gav Eva Eriksson ut boken Smultrongården - livet och smakerna. Den är fylld med läckra bilder på mat, bakverk och inredning. Eva Eriksson har delat in boken efter årstiderna vår, sommar och höst. I vårdelen hittar du recept på rabarberpaj, vaniljkaka och bondkakor. I sommardelen till exempel jordgubbspaj, potatispaj och pelargonkaka. Höstdelen innehåller recept på bland annat rotfruktssallad och trattkantarellsoppa. Recepten är tydliga och enkla att följa. Ingredienserna är sådana som man ofta har hemma.
Det är snyggt formgivet och mycket lockande att bläddra i. Om jag inte kommer iväg, så ska jag i alla fall prova att baka Lindas himmelska kanelbullar!

Finns boken att låna? klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar