tisdag 12 juni 2012

Mäta med skägg

Räkna med skägg, Stava med skägg och Mäta med skägg heter tre barnprogram som sänds i barnkanalen på SVT. Tanken med programmen är att med hjälp av sketcher lära barnen att räkna, stava och mäta.
Musiken i programmen är skriven av Mija Folkesson och David Shutrick, som tillsammans bildar gruppen Orkesterpop. David Shutrick slog igenom på 90-talet med poplåtarna Container och Sambos på försök. Mija Folkesson har bland annat sjungit med Eva Dahlgren.

Orkesterpop gör moderna poplåtar för barn med intelligenta texter som tar upp saker som barn funderar på. Det märks att de tar sin publik på allvar. På Mäta med skägg finns till exempel låten Jag slog en kille idag. Den tar upp det problematiska i att man ibland kan känna för att slå någon, fast man vet att det är fel. Andra titlar är Rymden tar aldrig slut och den humoristiska En pruttkudde. På alla sånger är det barn som sjunger.
Musiken svänger och flera av låtarna skulle lika gärna kunna rikta sig till vuxna.

Jag gillar Orkesterpop, alla skivorna har spelats flitigt hemma hos oss. Tidigare i år gjorde duon ett uppskattat framträdande på biblioteket. Barnen dansade och sjöng med i sångerna, det gick helt enkelt inte att sitta still!

Finns skivorna att låna? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar