tisdag 19 juni 2012

Humlor i Sverige - en hyllning till naturens hjältar

Det finns 40 olika arter av humlor i Sverige! Det hade jag inte en aning om. Men i boken Humlor i Sverige: 40 arter att älska och förundras över presenteras de allihop.
Humleexperten Björn Cederberg berättar om hur humlorna beter sig, vilka miljöer de lever i och vilka växter de föredrar. Han ger också tips på blommor man kan plantera för att locka humlor till sin trädgård.
Bo Mossbergs fantastiska akvareller illustrerar texten och visar i detalj hur man ser skillnad på olika arter. Han har lagt ner stor möda på att visa humlorna i sin rätta miljö.
Humlor är naturens hjältar och är viktiga och betydelsefulla för oss människor. Utan humlor som pollinerar våra växter och blommor får vi sämre fruktskördar i trädgårdar och färre bär i skogen. Eftersom vi inte har tagit hänsyn till dem har tre arter gått förlorade under det senaste århundradet och många har försvunnit från stora delar av landet. Nu är det viktigt att vi känner till vad humlorna behöver för att kunna existera så att inte fler arter försvinner.
Humlor i Sverige är en både vacker och innehållsrik bok. Läs om humlor och glädjs när du ser dem!

Finns boken att låna? klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar