tisdag 20 mars 2012

När prinsar stannar hemma

Per Gustavsson är författare till de populära bilderböckerna om Prinsessan som har rockband, kalas och semester med mera.
Han har också skrivit böcker om prinsar! Hemma har vi läst om hur det går till när prinsar fångar drakar och vad som händer när de blir förtrollade. Den tredje och senaste boken om prinsar heter När prinsar stannar hemma.
Prinsen vill stanna hemma och ta det lugnt tillsammans med sin hamster. Han vill inte följa med prinskompisarna och leta efter rövare. Men så hör prinsen ett ljud från skafferiet, det är rövare där inne. Rövarna är rädda! De gömmer sig för Svartdraken, som i sin tur har gömt sig under prinsens säng. Svartdraken är rädd för Oggligronken! När Oggligronken tittar in genom fönstret, ja då ser de att han också är rädd! Men för vad?
När prinsar stannar hemma är en härlig bilderbok för barn från tre år och uppåt. Per Gustavssons böcker om prinsar och prinsessor är spännande och roliga berättelser som vänder på könsrollerna. Prinsessorna får vara modiga och prinsarna får be om hjälp.

Finns boken att låna? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar