måndag 26 mars 2012

Kor - en kärlekshistoria

Kor kan vara lika stora personligheter som människor. En del är snälla medan andra är vrånga. Med stora mörka ögon står de på ängarna, idisslar och ser ut att njuta av sol och värme. Kanske har du klappat en ko på den varma stora magen och låtit en kalv suga på dina fingrar. Det är sällan man ser en ko som rusar fram, undantag är betessläppet i maj då kossorna springer ut från ladugårdarna och stångas med varandra.

Kor - en kärlekshistoria har blivit utsedd till årets Pandabok. Natur- och reseskribenterna Åsa och Mats Ottosson berättar om korna och Roine Magnusson har fotograferat. Mats Ottosson har också gjort akvarellerna i boken.
I nästan tiotusen år har människan haft nytta av kor. De har givit oss föda och hållit oss sällskap. Nu minskar mjölkbönderna i antal och det blir alltmer sällsynt med kor ute på ängarna om somrarna. Många barn får aldrig känna hur en ko doftar. I boken skriver författarna om detta och mycket annat, som till exempel kornas landskap och fäbodar och mathantverk.
Läs och njut av de underbara fotografierna och akvarellerna på kor!

Finns boken att låna? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar