onsdag 21 december 2011

Rolig julläsning om familjeproblem!

Julhelgen närmar sig med stormsteg...
Då längtar vi alla efter att umgås med våra nära och kära.
Efter några dagars intensiv samvaro brukar måttet vara rågat. Då kanske det kan passa att läsa en ny rolig, brittisk roman, om familjelivets vedermödor? När du börjar pysa av irritation över dina egna familjemedlemmars karaktärsfel, kan det vara en tröst att läsa om dem som har det ännu värre...
Familjen Battle är allt annat än den perfekta familjen. Mamman Mo, barnpsykolog och snart fyllda 50 år, är på väg in i en medelålderskris.
Hon ser en grå tråkig oformlig figur i ett skyltfönster, och inser med skräck att det faktiskt är hon själv! Hur kan det yttre förfallet ha gått så fort, utan att hon märkt något? Och varför känns livet så trist och inrutat? Blir det inte mer än så här?
Förhållandet till de två tonårsbarnen går definitivt på kryckor, trots att hon, om någon, borde vara expert på att hantera deras problem. Hon bråkar JÄMT med 17 -åriga Dora, som aldrig vill plugga utan bara vara ute på Facebook.
16-åriga Peter är superintelligent, men väldigt speciell. Han tror att han är ett medium för Oscar Wildes ande. Därför går han klädd i rökrock och turban, samt kräver att bli kallad för Oscar!
Ja stackars Mo har häcken full... När hon blir uppvaktad av en man på jobbet, är hon frestad att lämna allt. Men inte kan hon väl lämna familjen? Den som alltid finns där, trots allt...
Ja, detta kan låta lite smådystert, men så blir inte fallet när den folkkära komikern Dawn French håller i pennan. Istället får vi några underhållande timmar i sällskap med familjen Battle, som berättar sina olika versioner i varannat kapitel.
"En liten smula underbar" är Dawn Frenchs debutroman, och den har toppat bestsellerlistorna i England. Boken älskas där av både publik och kritiker.
Titta här om boken finns att låna på Arboga bibliotek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar