onsdag 7 september 2011

Megakillen - en riktig superhjälte!

Böckerna om Megakillen är min sexårige sons favoritläsning just nu. Han älskar superhjältar och vi plöjer igenom berättelserna om åttaårige Melker Jonson som förvandlar sig till Megakillen och uträttar stordåd.
Med hjälp av sin smarta lillasyster Molly och kråkan Zeppelin löser Melker mysterier i Småtorp. Det är Molly som är hjärnan i gänget, hon kommer de mest fantastiska lösningar på olika problem och Melker är den som genomför dem.
Den första boken i serien heter Megakillen - den stora hemligheten. Melker är en helt vanlig kille som funderar över vad han ska bli. Fotbollsproffs eller uppfinnare? Nej, superhjälte! Med hjälp av lillasyster Molly tillverkar Melker en dräkt med ett stort M på bröstet. Det går inte så bra först, Melker klantar sig rejält. Till exempel släcker han grannen Franssons pipa i tron att det är en allvarlig brand. Men sedan räddar han Beata från att flyga till väders med sina ballonger och till slut kan han ta fast leksaks- och godistjuven Krille Knutsson. En superhjälte är född när Melker kommer på att han ska kalla sig för Megakillen och hålla sitt rätta jag hemligt.
Böckerna om Megakillen är roliga, spännande och lättlästa deckare för barn mellan fem och nio år. De passar jättebra som högläsning och har roliga illustrationer. Som vuxen tycker man inte att det alltid är så realistiskt, men det gör ingenting. Under tiden vi läser skrattar vi tillsammans!
Martin Olczak och Anna Sandler har hittills skrivit sju böcker om den lille superhjälten i huva och röd tröja. De andra böckerna om Megakillen är:
  • Megakillen i dubbeltrubbel
  • Megakillen i grevens tid
  • Megakillen - en stjärna på teatern
  • Megakillen - grymma grabben slår till
  • Megakillen och havets skräck
  • Megakillen blir superkändis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar