tisdag 1 mars 2011

I köket

Den brittiska författaren Monica Ali gjorde 2003 dundersuccé med debutromanen Brick Lane. Det är en färgstark berättelse om Nazneen från Bangladesh. Som tonåring blir hon bortgift med den betydligt äldre Chanu och flyttar till Londons East End. Nazneen söker finna sig till rätta i traditionerna och frågar sig om hon har någon makt över sitt liv. Unge Karim, radikal muslim, öppnar hennes ögon och blir hennes älskare.
Finns boken inne? Klicka här!

Nu har Monica Ali kommit ut med sin tredje roman, som har fått titeln I köket. Jag tyckte att Brick Lane var väldigt bra och ser emot att läsa I köket. Det är en skildring av klassamhället i England och handlar om hur människor tanklöst utnyttjar andra som befinner sig i utsatta situationer.
Huvudpersonen Gabriel Lightfoot är framgångsrik köksmästare på Imperial Hotel i London. Han planerar att starta en egen restaurang tillsammans med två kompanjoner. Men en dag hittas den ukrainske nattportiern Yuri död i restaurangens källare. Gabriel "tar hand" om Yuris flickvän Lena och inleder en affär med henne. Han börjar förföljas av mardrömmar och successivt tappar han fotfästet när allt går honom ur händerna ...
Finns boken inne? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar