torsdag 10 mars 2011

En italiensk familj på gränsen till sammanbrott

Man ska förverkliga sina drömmar och inte anpassa sitt liv efter andras önskemål. Det lär sig Tommaso i den italienska filmen En italiensk familj på gränsen till sammanbrott.
Familjen Cantone äger en pastafabrik i den lilla staden Lecce. Tommaso väntas tillsammans med sin storebror ta över fabriken. Familjen tror att Tommaso studerar ekonomi i Rom, men han vill bli författare. De vet inte att han är homosexuell och lever tillsammans med en man. När Tommaso bestämt sig för att avslöja allt under en stor familjemiddag, hinner storebrorsan före med sin egen hemlighet och flyr fältet. Tommaso blir kvar i garderoben och hos sin överreagerande far som får en hjärtattack och tvingar honom att ta över pastafabriken själv. Inget blir som Tommaso tänkt sig…

En italiensk familj.. är en dramakomedi berättad med lättsamt handlag och mycket värme. En riktig feel good-film, tycker jag, som bjuder på både glädje och sorg, allvar och komik. Familjen rymmer många färgstarka personer; pappa, faster, farmor och sönerna och dottern med make. Trångsynthet möter acceptans och förståelse. Att kunna gå vidare och förlåta varandra är stort.
Se den, skratta och njut!

DVD,1 timme, 48 minuter. Från 11 år.
Finns filmen inne? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar