söndag 6 mars 2011

Nytt nummer av bif!

bif – är en kulturtidning som vänder sig till besökare och anställda på landets alla bibliotek.
bif – vill informera, inspirera och guida besökare och anställda genom att erbjuda ett aktuellt och läsvärt innehåll utifrån de möjligheter biblioteken erbjuder.
bif – vill vara där det händer, spegla debatten och lämna plats för många röster.

Tidskriften bif, biblioteket i fokus, riktar sig till dig som är intresserad av litteratur. I varje nummer finns författarintervjuer, reportage om litteratur och läsning, samt massor av boktips. Den är gratis och kommer ut med fyra nummer per år. Du kan hämta ditt pappers-ex på biblioteket - eller läsa det på internet i pdf-format.

Jag tycker om bif, det är en tidskrift som ger inspiration och lust att läsa nya författare. Det nya numret 2011/1 har precis kommit. Det innehåller bland annat reportage om bokcirklar på nätet och om litteraturscenen i Chile.
Man har intervjuat aktuella författare som Arkan Asaad. Han har debuterat med en roman som tar upp hur även män utsätts för hedersvåld. Romanen Stjärnlösa nätter handlar om den unge Amàr som tvingas gifta sig med en kusin i Irak. Amàr tillhör en kurdisk familj och utsätts för starka påtryckningar. Om han inte gör som släkten säger, hotas han med döden. Boken är till viss del självbiografisk och har väckt stor uppmärksamhet.
Finns boken inne? Klicka här!

Björn af Kleen intervjuas om sin fackbok om den svenska adeln, Jorden de ärvde. Den kom 2009 och blev mycket omskriven. Nu kommer hans nya bok P.S., en artikelsamling som rymmer allt från krogrecensioner till en personlig betraktelse över dokusåpan Paradise Hotel, där han medverkat som bisittare.

Varsågod, hämta det nya numret av bif på biblioteket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar