onsdag 2 mars 2011

Mother and child

Mother and child är en gripande film om moderskap. Den handlar om tre kvinnor i Los Angeles: Karen, Elizabeth och Lucy. De känner inte varandra, men påverkar varandra genom sina val i livet.
Karen tvingades vid 14 års ålder adoptera bort en dotter. Allting Karen gjort från den dagen har påverkats av förlusten av dottern. Nu är hon drygt 50 år, ensam och bitter. Elizabeth, dottern som adopterades bort, är en känslokall karriärkvinna som inte vill låta någon komma henne nära. Hon lever ensam och tänker inte bilda familj.
Lucy drömmer om att bli mamma. Men hon kan inte få biologiska barn så hon och hennes man ska adoptera. Men för hennes man är blod tjockare än vatten och han lämnar Lucy mitt i adoptionsprocessen.

Mother and child påminner om filmer som Crash och Babel, handlingen växlar mellan kvinnornas berättelser innan allt knyts samman i slutet. Adoptionsbyrån som alla kommit i kontakt med är berättelsens nav. Stämningen är tät och känsloladdad, dialogen välskriven. Det är en film med bra kvinnoroller och Annette Benning, Naomi Watts och Kerry Washington är lysande. Även Samuel L Jackson och Jimmy Smits är mycket bra.
En film för dig som vill se filmer om relationer.

DVD 2 timmar, 6 minuter. Från 7 år.
Finns filmen inne? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar