måndag 1 november 2010

Strindbergs stjärna - årets mest hajpade bok?

Nu finns en av höstens mest omtalade böcker på biblioteket, Strindbergs stjärna av Jan Wallentin!
Ett välbevarat, 100 år gammalt lik hittas i en gruvgång i Dalarna. På väggarna i gången är fornnordiska, kryptiska texter klottrade. I handen håller liket ett kors som visar sig vara en del av en nyckel. Den andra delen utgörs av en stjärna. Nyckeln öppnar nedgången till underjorden, där metafysisk kunskap ligger förborgad. En gång hittades korset och stjärnan i Mongoliet av Sven Hedin, som skickade dem till August Strindberg i Paris för alkemistisk analys. Han i sin tur skickade dem till sin brorson Nils, som kom på att stjärna och kors kunde hettas upp och på så sätt projicera en tredimensionell bild över var denna nedgång i underjorden befinner sig. Anledningen till att Andrée-expeditionen sattes i verket var för att hitta nedgången...
Strindbergs stjärna är en äventyrsroman och har liknats vid Dan Browns bok da Vinci-koden. Huvudperson i boken är Don Titelman, historiker med drogproblem, som forskar om gammal mytologi och dess symboler.
Intresset för den var enormt och den såldes för rekordbelopp till ett femtontal länder redan ett halvår innan den kom ut i Sverige. Är Strindbergs stjärna så bra som det sades? Läs och avgör själv!

Strindbergs stjärna finns som både vanlig bok och ljudbok.
Finns boken inne? Titta här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar