tisdag 30 april 2013

New Dehli - Borås. En fantastisk kärlekshistoria ur verkliga livet

Ibland överträffar verkligheten dikten! Det här är en berättelse om kärlekens kraft och att ingenting är omöjligt.
Boken är en dokumentär, men författaren Per J Andersson berättar Pikej och Lottas livshistoria som en spännande roman.

Pikej föds fattig och oberörbar i en liten by i Indien. En astrolog förutsäger att han kommer att gifta sig med en flicka av utländsk härkomst som äger en djungel. Hon ska också vara musikalisk och född i oxens tecken. Åren går och Pikej har en uppväxt fylld av motgångar.

Som vuxen börjar Pikej på en konstskola i New Delhi och lär sig teckna porträtt. Hans liv är fyllt av kontraster - ena stunden svälter han och sover på gatan, i nästa blir han bjuden hem till premiärminister Indira Gandhi för att måla hennes porträtt.
På kvällarna står han i en park för att rita av människor och få ihop till brödfödan. En kväll i december 1975 kommer en blond kvinna fram till honom, Lotta från Borås i Sverige. Hon är född i oxens tecken, tänker bli musiklärare och familjen äger skog i södra Sverige, precis som det var förutsagt. 
Kärlek uppstår, men chansen att de ska ses igen när Lotta återvänt till Sverige är minimal.Veckor och månader går och ingen av dem har pengar till en resa. Men Pikej ger inte upp. Han köper en begagnad damcykel och bestämmer sig för att cykla hela vägen från New Delhi till Borås!

Idag är Pikej och Lotta gifta och har två barn. De bor tillsammans i ett gult trähus vid skogen i Sjuhäradsbygden utanför Borås. Pikej har arbetat som bildlärare och Lotta är fortfarande musiklärare på Engelbrektsskolan i stan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar