tisdag 26 mars 2013

Inget märkvärdigt har hänt - en promenadroman

Är du trött på deckare med ensamstående kriminalare som lyssnar på klassisk musik och dricker whiskey? Vill du ha verklig och jordnära vardagsdramatik?
Prova då att läsa Inget märkvärdigt har hänt, som handlar om pensionärerna Iris och Sigrid i Halmstad. De närmar sig 70 och delar kärleken till goda bakverk. Deras passion är att sitta på fik och äta wienerbröd och notera små omdömen i anteckningsblock. En dag hittar de en halvdöd man med jordgubbsluva på en parkbänk. Det blir inledningen till ett äventyr där de båda vännerna ger sig ut på en resa i Halland på jakt efter en förlorad ungdomskärlek vid namn Sonja som inte har synts till på ett halvsekel. Ledtråden är en skrynklig tågbiljett, ett gammalt fotografi och ett kvitto från en matbutik.

Författare är kulturjournalisterna Mymmel Blomberg och Angelica Ahle­feldt-Laurvig. De kallar berättelsen ”promenadroman”. Inte för att den nödvändigtvis passar att läsa under en skogspromenad, men eftersom den håller ungefär samma tempo. Historien går framåt i maklig takt och tar de båda gummorna genom halländska samhällen som Hishult, Oskarström och Tvååker, varvat med promenader på Galgberget i Halmstad.
Inget märkvärdigt har hänt är en lättläst och välskriven roman. Den är mer mysig än spännande, en liten ömsint bok om vänskap och kärlek skriven med glimten i ögat.

Finns boken att låna? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar