onsdag 13 mars 2013

Nya resehandböcker!


Dags att planera semesterresan? Eller funderar du på en weekend i någon spännande storstad?
På biblioteket finns det resehandböcker till olika länder och städer som kan ge dig inspiration och tips inför resan!

I serien Första klass reseguider finns både landsguider, stadsguider och guider över speciellt intressanta regioner. Böckerna innehåller utförliga översiktskartor och perspektivteckningar som visar viktiga detaljer som gör det lätt att hitta och lätt att planera sin resa. Här finns historia, kultur, stränder sevärdheter, mat, promenader, utflykter, marknader, festivaler.... Reseguiderna är översatta från engelska.
Nya Första klass reseguider på biblioteket är till exempel reseguider om Mexico, Wien, Korsika, Kroatien, Cuba, Berlin och New York.

Klicka här för att hitta alla Första klass reseguider!

En annan serie med resehandböcker är Lonely Planet. Det är världens största reseguideförlag och ägs av brittiska BBCLonely Planet ger ut resehandböcker om länder och platser som är omtyckta av bland andra ryggsäcksturister. Reseguiderna är på engelska och innehåller lokalkartor och fakta i form av kultur, historia, samhälle med mera. I böckerna tar man upp hur du tar sig mellan olika resmål med till exempel buss, båt eller tåg. De ger rekommendationer på logi, matställen, sevärdheter med mera. De innehåller också en liten ordbok.
Nya Lonely Planet guider på biblioteket är bland annat "Discover USA", "Vietnam, Cambodia, Laos &  Northern Thailand" och "Denmark".

Klicka här för att hitta alla Lonely Planet reseguider!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar