måndag 6 februari 2012

Romantik i natten

Woody Allens senaste film är en romantisk komedi som utspelar sig i kärlekens och drömmarnas stad Paris.
Gil och hans fästmö Inez har följt med Inez föräldrar till Paris. Inez vill bara shoppa och roa sig, medan hennes föräldrar är misstänksamma mot allt franskt och längtar hem till USA. Den ende som faller för Paris charm är Gil. Han jobbar som manusförfattare i Hollywood men drömmer om att bli författare och flytta till Paris.
Gil börjar vandra omkring i staden på natten. När klockan slår midnatt plockas han upp av en fin gammal bil som tar med honom på en tidsresa till 20-talets Paris. Han träffar många av den tidens stora, som Ernest Hemingway, Gertrude Stein, Pablo Picasso och paret Fitzgerald. Gil blir inspirerad och hans skrivande tar fart samtidigt som förhållandet med Inez faller sönder...
Midnatt i Paris bjuder på många skratt och underhållande iakttagelser. Woody Allen visar sin kärlek till staden i vackra bilder, som lockar dig att resa dit. Gil spelas av Owen Wilson och i övriga roller finns kända skådespelare som Kahty Bates. Det är välspelat och underhållande. Gillar du Woody Allens tidigare komedier, är denna film ett måste!

DVD, 1 timme, 40 minuter. Barntillåten.
Finns filmen att låna? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar