tisdag 14 februari 2012

En enkel till Antibes - kärlek som aldrig rostar

Vad passar väl bättre på Alla hjärtans dag än att tipsa om en film om kärlek? Den heter En enkel till Antibes och i huvudrollen som änklingen George ses Sven-Bertil Taube. På Guldbaggegalan i januari belönades han med en guldbagge för sin fenomenala insats.
George fyller 73 år och får ett sällsynt besök av sina två vuxna barn. Han är inte så förtjust över besöket, han anar att barnen har planer på sälja hans hus och lägga beslag på pengarna. George bestämmer sig för att överraska dem med ett motdrag som får dem att rannsaka sina liv.
Hemhjälpen Maria försöker också lura George och stjäla hans saker. Men George har koll på henne och lovar att inte gå till polisen om hon hjälper honom med hans plan. Han packar en väska och tillsammans med Maria drar han iväg på en svindlande resa. I Antibes finns en kvinna som George älskat i sin ungdom och som han nu drömmer om att återse.
En enkel till Antibes är en riktig feel good-historia, tycker jag. Det är en varm och lågmäld komedi om kärlek och relationer. Den bjuder på många skratt och fint skådespeleri. Förutom Sven-Bertil Taube medverkar bland andra Torkel Petersson, Rebecca Ferguson och Dan Ekborg. Richard Hobert har regisserat filmen.

DVD 1 timme, 45 minuter, barntillåten.
Filmen att låna? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar