torsdag 17 november 2011

Sötebröd från Brunkebergs bageri!


Bagaren Helen Johanssons förra bok om surdegsbröd blev en storsäljare. Hennes nya bok, Sötebröd från Brunkebergs bageri, kommer säkert att bli lika populär. Boken är avsedd att vara en basbok i bakning. Den innehåller recept på söta bakverk, från bullar och croaissanter till småkakor och tårtbottnar.
När jag bläddrar och ser alla läckra bilder, blir jag omedelbart sugen på att börja baka toscabullar, mazariner och butterkakor!
När man bakar hemma är det svårt, för att inte säga omöjligt, att brödet lika luftigt och lätt som det blir på bagerierna. Helen Johansson lär ut en del knep för hur man lyckas med baket. De flesta recepten utgår från en grunddeg - vetedeg, wienerdeg, smördeg eller mördeg. Alla mått anges i gram, eftersom resultatet blir bättre om man väger ingredienserna istället för att mäta upp dem. Varje kapitel inleds med en pedagogisk genomgång av hur man bakar den deg det handlar om. Till anvisningarna finns fotografier.
En del av bokens bakverk är klassiker på Brunkebergs bageri. Helen Johansson utgår ofta från traditionella svenska recept som hon sedan ändrar på sitt sätt.

Finns boken att låna? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar