måndag 21 november 2011

Sankta Psyko - ny rysare av Johan Theorin

Med sin nya bok har Johan Theorin lämnat Öland för en mellanstor stad någonstans på västkusten.
Förskolläraren Jan Hauger söker en tjänst på Gläntan, en förskola som tillhör mentalsjukhuset Sankta Patricia, kallat Sankta Psyko bland folk. På förskolan går barnen till patienterna på sjukhuset. Föräldrarna får bara träffa barnen under övervakning av personal, bland annat Jan.
Jan är en duktig pedagog, men han har hemligheter. När han arbetade på en annan förskola försvann en liten pojke. I tonåren hamnade Jan på barnpsyk och träffade en tjej, Alice Rami. Vid ett tillfälle blev Alice inlåst i ett rum av en kvinnlig personal. Jan lovade Alice att hämnas på kvinnan. När Jan får veta att Alice är intagen på Sankta Patricias sjukhus söker han tjänsten. Han vill få kontakt med henne igen. Men är det verkligen Alice som är intagen där?
Johan Theorin har åter skrivit en bladvändare. Sankta Psyko är spännande. Man fångas redan på första sidan och spänningen byggs sedan upp. Beskrivningen av sjukhuset är ruggig. Man får en olustkänsla när Jan tar sig in på sjukhuset i sin jakt efter Alice, genom trånga underjordiska gångar som förbinder Gläntan med sjukhuset. Miljöer och personer är som vanligt väl beskrivna. Läs och rys!

Finns både som tryckt bok och ljudbok. Finns de inne? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar