fredag 7 oktober 2011

Klä om dina möbler!

Bra möbler behöver inte vara nya. En gammal fåtölj kan få nytt liv om man byter tyg och stoppning. Slutresultatet blir ofta mycket personligare än en fåtölj inköpt på någon stor möbelkedja. Att byta tyg på en vanlig enkel stolsits har jag klarat av, men hur gör man när man klär om en större och finare möbel?
I boken Stoppa, klä om och renovera möbeln får man lära sig hur hantverket går till. I första delen av boken visar Lise-Lotte Boström möbeltapetsering. Hon är möbeltapetserare och driver en tapetserarverkstad. Först kommer en kort genomgång av olika verktyg och material som används samt hur man beräknar tygåtgång. Sedan följer huvudavsnittet möbeltapetsering i praktiken. I ord och bild visas de olika momenten. Olika möbeltyper tas upp, som soffor, emmafåtöljer och stolar.
Den andra delen av boken tar upp hur man reparerar möbler och vad man då bör känna till. Det kan vara stolar som blivit rangliga på grund av att limningar släppt mellan ben och sarger. Möbelsnickaren och träbildhuggaren Uno Nilsson är författare till den delen.

Finns boken inne? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar