torsdag 26 maj 2011

"Fyra år till" - intelligent och rolig svensk filmkomedi!

"Fyra år till" är inte en film som förändrar ditt liv! Det är inte ens en film som får dig att VILJA förändra ditt liv, och bli en bättre människa.
Däremot är det en sällsynt underhållande film, och det är inte fy skam!
Här finns tempo, smarta roliga repliker, timing och bra skådespelarinsatser.
Man har inte tråkigt en sekund under tiden filmen pågår, en och en halv timme.
"Fyra år till" handlar om folkpartiledaren David, som spelas av Björn Kjellman på ett förtjänstfullt sätt.
Alla opinionsundersökningar inför valet visar på att de borgerliga partierna leder stort. David börjar förbereda sig på att bli statsminister.
Då händer det som inte får hända... KD klarar inte fyraprocentspärren och åker ur riksdagen. Socialdemokraterna kan då behålla sin riksdagsmajoritet i fyra år till.
Vad ska David göra nu? Han drabbas av en medelålderskris och tappar lusten att jobba politiskt. När han blir kär blir livet plötsligt roligt igen.
Det är dock inte sin fru han blivit kär i, utan en man! En man som också är politiker, och dessutom socialdemokrat! Kan det bli värre? Kärlek över blockgränsen bjuder på många underhållande förvecklingar, som ni säkert kan förstå!
Ett extra plus får filmen för den underbara filmmusiken. Det nya kärleksparet har gruppen Ratata som gemensamma favoriter, och all musik i filmen är gjord av Mauro Scocco.

Titta här om filmen finns att låna på biblioteket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar