söndag 29 maj 2011

Du ska göra som Svensson gör!

Om du verkligen vill veta hur en typisk svensk tänker och handlar, läs då Vem är Svensson? av SVT- journalisten Colette van Luik. Hon har försökt ta reda på om "Svensson" finns i Sverige i dag och vad det i sådana fall innebär. I boken intervjuar hon fyra genomsnittsfamiljer från olika delar av landet om allt från hem och fritid till relationer och värderingar. Colette van Luik har också pratat med experter och forskare som ger sin syn på saken.
Resultatet har blivit en rolig och tänkvärd bok om svenskar och svenskars vanor och värderingar. Här finns massor av statistik och topplistor. Dessutom hör ett soundtrack till boken, som du kan lyssna på via Spotify!
Bokens underrubrik är "Allt du vill veta om din granne". Man får veta att Svensson är gift, har två barn och bor i villa eller radhus i tätort. Att medelsvensson har villa, volvo och vovve är alltså ingen myt! Fyra miljoner svenskar ser melodifestivalen varje år, varje svensk äter i snitt 17 kilo sötsaker/år. 91% av svenskarna anser sig vara mycket eller ganska lyckliga. Det man oroar sig mest för är miljöförstöring.
Sist i boken finns ett Svensson-test. Ta en gång för alla reda på hur mycket Svensson DU är!

Finns boken inne? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar