tisdag 17 maj 2011

Det du inte såg

Höjdhopparen Patrik Sjöberg är en av Sveriges mest kända och framgångsrika idrottsmän genom tiderna. 1987 hoppade Patrik Sjöberg 2,42 på DN-galan i Stockholm. Detta gjorde honom till innehavare av världsrekordet i höjdhopp. Han har vunnit ett VM-guld, tre OS-medaljer och innehar fortfarande det svenska rekordet i höjdhopp.
Nu har vi fått Patrik Sjöbergs omtalade självbiografi, Det du inte såg, till biblioteket. Ingen har väl kunnat undgå att läsa i media om hur Sjöberg, och andra unga idrottare, blev sexuellt utnyttjade av höjdhoppstränaren Viljo Nousiainen. I boken berättar Patrik Sjöberg om övergreppen och om livet på träning och tävling och vad som skett därefter.
Patrik Sjöberg är frispråkig och kontroversiell. I media har han ofta framträtt som en överlägsen idrottsman, kaxig och bufflig. Han har tränat hårt, men även festat hårt. Här berättar han öppenhjärtligt om skandaler och kontroverser. En och annan kollega får sig en känga i boken, liksom pamparna i friidrottsförbundet.

Det du inte såg har Sjöberg skrivit tillsammans med Markus Lutteman, journalist och författare, uppväxt i Arboga. Markus Lutteman har tidigare skrivit biografin El Choco om Jonas Andersson, som satt i fängelse i Bolivia för knarksmuggling, och romanen Utsatt som handlar om adopterade Ester Janssons liv.
Finns boken inne? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar